The Tasty Caker

The art of cake decorating

the next level....masterclass


Na het volgen van mijn PME bleef ik op zoek naar meer taarten met Royal icing. 

Zoekend op Youtube kwam ik op filmpjes van Ceri Dz. Die maakte roosjes op cocktailprikkers. Super mooi en super schattig. Dus ik ging meer van zijn werk bekijken.

Ceri is vooral bekend van de Engelse techniek van het Overpipen. Dit houd in dat je meerdere laagjes icing over elkaar spuit om zo een klassieke schoonheid te creëren met een mooie diepte werking.  Van Ellen van Ellen creative cakes kreeg ik een berichtje dat Ceri naar Nederland zou komen. Hij zou komen om een masterclass te geven. Dat wilde ik nl niet missen. Bij Ceri leerde ik heelveel nieuwe dingen over icing. De verschillende suikers, de verschillende mixen, hoe je het beste icing kan kleuren en het ontwerpen van een taart met royal icing. En hoe precies het allemaal komt. 

Helaas is er zijn er in Nederland niet veel mensen bekend met Royal icing. En dat maakt dat je dan ook nog wel eens hoort dat met royal icing ziet als 1 techniek. Maar binnen de royal icing zijn heel veel verschillende technieken. Dat komt door de veelzijdigheid van dit medium. 

Vroeger was het enige medium wat men had voor het decoreren van taarten royal icing. Tegenwoordig is fondant met kop en schouders favoriet bij het decoreren van taarten.  Door de masterclass van Ceri werd ik nog meer gegrepen door de royal icing. 

Na de masterclass van Ceri Dz ben ik blijven oefenen. Want met royal icing moet je blijven oefenen om beter te worden. 


Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.