The Tasty Caker

The art of cake decorating

NEC Birmingham 2015

Om mijzelf te blijven uitdagen en ook mezelf te stimuleren tot een groei in mijn technieken van de Royal Icing besloot ik me in 2015 in te schrijven voor de NEC. 

De NEC in Birmingham is de grootste Europese beurs op het gebied van taarten. Aan de wedstrijd van de beurs doen honderden decorateurs mee. Deze komen van over de hele wereld. Zoals gezegd besloot ik me ook in te schrijven voor de wedstrijd. De categorie waarin ik mee deed was Cakes for a special Occasion. Dit kunnen allerlei gelegenheden zijn. Mits de taart niet meer dan twee lagen heeft. 

De taart ontwerp en maak je thuis. Vaak op een dummy. Dit is een stuk piepschuim is de vorm van de taart. Dit om er voor te zorgen dat de taart goed te transporteren is. Het gaan dan ook echt om de kunst van het decoreren. En niet om de smaak.Het transporteren is een zenuwslopende bezigheid. Alles is er op gericht dat te taart zonder beschadigingen over komt en tentoon kan worden gesteld. 

Voor het ontwerpen van taarten heb ik een voorliefde voor hoge taarten. Minimaal 10cm hoog. Maar het liefst nog hoger. Een "double barrel" genaamd. Door deze hoogte kun je niet alleen de randen van de taart versieren met Royal icing maar heb je ook een canvas om iets op de zijde van de taart te laten zien.  In het geval van mijn taart voor de NEC koos ik voor een cameo. Daarnaast heb ik de taart gedecoreerd met diverse scrolls, garlands, line work en natuurlijk miniatuur roosjes. 

Het resultaat van mijn deelname was dat ik werd beoordeeld met een Silver. Hiermee ben ik dan ook vol trots mee naar huis gegaan. 

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.