The Tasty Caker

The art of cake decorating

Mjamtaart Landenspecial

Als product review ben ik eind 2015 benaderd door Renshaw Holland om hun nieuwe kant en klaar icing te testen. Het verzoek was of ik een taart wilde maken met hun icing welke daarna in de landen special van Mjamtaart zou komen. 

Als thema kreeg ik het land Frankrijk. Daarmee ben ik druk gaan schetsen. Om de icing echt goed te testen heb ik zeer veel diverse technieken opgenomen in het ontwerp. 

In het ontwerp zitten Scrolls, overpiping Fleur de Lis, Royal icing bloemen, stringwork, runout. En om het helemaal af te maken een 3D Eiffeltoren. 

Stringwork

De taarten zijn afgesmeerd met de royal icing. Wat mij daarbij opviel was de zeer mooie egale dekking die het mij gaf. De icing was inderdaad na het roeren van de icing direct bruikbaar. Na dat de taarten gestapeld waren ben ik begonnen met het spuiten van de brug voor de stringwork. Deze moet namelijk eerst goed drogen voordat je verder gaat met het spuiten van de dunne verticale lijnen. Een groot probleem bij veel Royal icing is dat er gebruik word gemaakt van "bietensuiker". Bietensuiker is vaak een erg grove maling. Dat maakt dat een spuitmondje 1 snel dicht gaat zitten. Ook als je de icing nog extra zeeft blijft dit probleem bestaan. Dat is ook de reden dat ik vaak zelf mijn icing maakte. En daarbij gebruikte ik "rietsuiker" deze is veel fijner gemalen. Het verbaasde mij dan ok dat de icing van Renshaw zeer zeer goed liet gebruiken met een spuitmondje 1. Dat terwijl de Renshaw ook gemaakt is op basis van een bietensuiker. 

Dus dit is een dikke plus voor Renshaw. Om het thema van het land Frankrijk goed neer te zetten heb ik de stringwork in de kleuren van de Franse vlag gespoten. En daarna afgewerkt met een parelborder ook wel snailtrail genoemd.

Royal icing Eiffeltoren

In verband met het drogen ben ik ook vroeg in het proces begonnen met het spuiten van de Eiffeltoren. Omdat deze met een spuitmondje 1 en 1,5 werden gespoten werd deze uiterst fragiel. Daarvoor moest ik ook extra onderdelen maken. Voor de Eiffeltoren heb ik een template gebruikt. Deze heb ik op een harde ondergrond gelegd. Zodat ik tijdens het drogen de onderdelen nog kon verplaatsen. Over de template legde ik een stuk cellofaan en smeerde dat licht in met Criso. De icing kleurde ik met dust kleur. Dit zorgt er voor dat de icing goed uithard en niet qua sterkte inlevert. wat wel kan gebeuren met gel kleuren. Na dat ik de template met de icing had over gespoten heb ik dit 24 uur laten drogen om er echt zeker van te zijn dat de icing droog was. Daarna kon de Eiffeltoren in elkaar gezet worden. 

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.