The Tasty Caker

The art of cake decorating

The British Sugarcraft Guild

Tijdens mijn bezoek van de NEC in Birmingham kwam ik in gesprek met iemand van de British Sugarcraft Guild. Dit is een organisatie die zich richt op de kunst van de taart decoratie. Het gilde bestaat dit jaar 30 jaar. Ze zien het decoreren dan ook echt als een kunst vorm. Dat is ook de reden dat ik erg ge├»nteresseerd raakte in het Gilde. Ereleden zijn o.a Eddy Spence en Alan Dunn. 
Tijdens het gesprek met het lid van het Gilde hoorde ik over de beurs die zij gaven in Mei 2016. Bij de stand kocht ik het reglement van de wedstrijd. Direct bij thuis komst schreef ik me in bij het Gilde en voor de wedstrijd. 

Voor de taart wilde ik met het ontwerp iets nieuws toevoegen naast de scrolls. Mijn oog viel op een strak ontwerp van een bruidje. Dit leek mij de perfect combi met de scrolls. Iets strak moderns met de klassieke scrolls. Voor het ontwerp besloot ik het boeket bloemen zoveel mogelijk diepte te geven. Dat hield in dat ik zeer veel roosjes moest spuiten en in verschillende stadia. Van knop tot volledige bloem. Hiervoor koos ik het kleinste rozen spuitmondje. Voor de categorie waarin ik mee deed moest ik ook beslissen wat de gelegenheid was waarvoor de taart gemaakt werd. In mijn ogen was dit ontwerp geen bruidstaart. Wat wel goed zou kunnen maar ik besloot een originele gelegenheid. Het werd een taart voor een aanzoek. Dat je geliefde een taart laat brengen tijdens een zomerse lunch met dat op: "Will you marry me?" En dat er dan in het glas prosecco een gouden ring zit. 
De jury beloonde mijn ontwerp met een gouden certificaat. Hiermee ben ik waanzinnig trots.  

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.